Social

SUPERVIVÈNCIA DEL CAMP VALENCIÀ


Divendres passat, 25 de febrer de 2022, a València ens vam concentrar per a reivindicar la supervivència del camp valencià. La protesta per la crisi estructural que travessa l’agricultura, es va iniciar en la plaça de Sant Agustí a les 11h fins a la plaça del Temple, seu de la Delegació del Govern.

Malgrat la pluja, més de 8.000 persones al costat de 250 tractors van travessar el centre de València sota el lema “SOS: Per la supervivència del camp valencià”. Una gran manifestació amb el suport de Cooperatives Agro-Alimentàries, Ajuntaments, entitats empresarials i la societat. Aquesta manifestació segueix a les manifestacions agrícoles de Múrcia o Castella-la Manxa.

Els agricultors valencians calfem els motors per la nostra delicada situació. Entre els convocants de la protesta es troba la Unió de Llauradors i Ramaders, l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA), ASAJA Alacant-Joves Agricultors, la Coordinadora Llauradora del País Valencià (CCPV-COAG) i la Unió de Xicotets Agricultors i Ramaders del País Valencià (UPA-PV) amb la finalitat d’aprofundir en els factors de descontentament del sector agrícola.

La crisi del sector agrícola s’agreuja amb el pas del temps: la falta de rendibilitat del camp, el constant increment de preus, el relleu generacional, el suport institucional, amenaces fitosanitàries, etc. Per això, ens impliquem a continuar amb aquesta campanya reivindicativa incentivant la participació i organitzant autobusos des de diferents punts: Bétera, Canals, Tavernes de la Valldigna, Xeresa, Casinos, Catarroja, Alberic, Albalat de la Ribera, Xàtiva, Cullera, Oliva, Benifaió i molts més.

És el moment d’actuar i aplicar solucions efectives a aquests problemes, i si no es resolen continuaran agreujant-se en el futur. És de màxima urgència un pla estratègic polític que regule l’agricultura i fomente la unitat del sector. En COABE aplicarem les mesures i eines necessàries per a un futur agrícola sostenible i respectuós amb el medi ambient.

Donem suport a la lluita d’un sector clau en l’economia i en el manteniment de la població. Som el que mengem. Per tant, hem d’assegurar els nostres aliments i consumir productes frescos, acabats de recol·lectar del camp que desprenen sabor, aroma, qualitat i tradició agrícola.

Us animem a visitar la Cooperativa Agrícola de Bétera, conéixer el seu projecte ecològic on naixen els nostres aliments sans i naturals. Xicotetes accions aconsegueixen un món més sostenible.