CONEIX-NOS

La nostra Cooperativa

Som la Cooperativa Agrícola del municipi de Bétera i de la comarca del Camp del Túria. Pionera en agricultura ecològica i en zero residus. Els nostres aliments compleixen amb els nivells més exigents de seguretat alimentària.

 Orientats a satisfer les necessitats dels nostres socis, clients i entorn, oferim serveis enfocats a la sostenibilitat de les explotacions agrícoles; proporcionant formació contínua als nostres empleats i socis productors per a millorar els nostres estàndards de generació de valor al conjunt de l'ecosistema econòmic i social al qual pertanyem.

 

AGRICULTURA ECOLÒGICA:

A la porta de la Serra Calderona i sota els preceptes de l'agricultura ecològica, neixen els nostres aliments sans i naturals.

 

PATRIMONI NATURAL

Assegurem que els nostres aliments són naturals. Et fem arribar a la teua taula un producte fresc, acabat de recol·lectar del camp, que desprén sabor, aroma, qualitat i tradició agrícola.

"En la teua taula, patrimoni natural"

SOSTENIBILITAT:

Els nostres cultius respecten el medi ambient i els cicles naturals dels arbres. Basant-nos sempre en una agricultura artesanal, sense residus, contribuint a la sostenibilitat i a l'equilibri natural del nostre entorn.

ECONOMIA CIRCULAR

"Xicotetes accions per a aconseguir un món més sostenible: reduir, reutilitzar, reciclar"

Abordem amb coratge els desafiaments sobre consum responsable, canvi climàtic, innovació i economia circular.

El nostre model de cooperativisme agrícola és un model que mescla els nostres coneixements ancestrals amb la modernitat. Ens impliquem a compartir, llogar, reutilitzar, reparar, renovar, reciclar materials i productes existents totes les vegades que siga possible per a crear valor afegit, estenent així el cicle de vida dels productes i reduint al màxim els residus que generem.

Participem en la reducció de gasos d'efecte d'hivernacle (emissions de CO2), reduint l'impacte sobre el medi ambient i millorant la seguretat en el subministrament d'alimentació.

LA HISTÒRIA D'UNA COMARCA

La nostra història

Treballem contínuament en la consolidació de Coabe com a canalitzadora dels esforços productors dels nostres socis i col·laboradors, convertint-nos en una plataforma per a la comercialització de la seua producció hortofructícola, la seua formació contínua, la inversió en I+D+i, aliances i associacions clau en el sector. 

Us presentem una sèrie de fites rellevants en la nostra història:

16 JUNY 1978

La creació

La Cooperativa de Bétera naix de les inquietuds dels agricultors davant la necessitat d'abaratir els preus en compres d'agricultura i alimentació.

Les seccions originals de COABE eren:

1979

Nous serveis

Per a satisfer les necessitats financeres dels socis, es va crear la secció de crèdit a casa dels germans José i Plácido Sancho *Aloy, (socis 18 i 19).

1980 - 1985

Ampliació

L'esforç dels socis fundadors donen el seu fruit, podent adquirir un terreny més prop del camp, on es van traslladar els subministraments agrícoles

Al mateix temps, es lloga una planta baixa on es trasllada la secció de crèdit i un nou economat, el qual es va ampliar poc després a causa de la gran acceptació.

Ací comença a forjar-se l'actual patrimoni de COABE.

ampliacion
proximidad-80-85

Proximitat

A causa de la gran demanda es torna a traslladar el magatzem de subministraments agrícoles a un lloc més accessible per als socis.

Terreny de 120 fanecades amb una nau, oficines, una bàscula per a tractors i camions, motor i bassa de reg i camps de tarongers.

On es construeix l'actual Secció Hortofructícola adherint-se a Anecoop, sent el 50% dels treballadors, habitants de Bétera.

En marxa

La nova Secció Hortofructícola estrena la primera campanya citrícola.

enmarcha-80-85
1996 - 1998

Associacions

Filiació en la Federació de cooperatives agroalimentàries de la C.V.

 

Creixement

Per a continuar oferint serveis de qualitat i proximitat als socis i al poble de Bétera, COABE inaugura les instal·lacions del Centre La Vereda: bar-restaurant, estació de servei i la botiga de productes agrícoles.

crecimiento-96-98
formacion-96-98

Formació

Es crea l'aula de formació per a tots els treballadors i socis de la cooperativa. 

2001

Més serveis al Centre la Vereda

Es crea el Taller Mecànic i el Centre de Rentada amb els boxs i els túnels.

 

lavado-2001
2002 - 2006
sede-2003

La seu social

Inaugurem l'edifici de la seu social amb la intenció de dotar d'unes oficines còmodes per als nostres empleats i per als socis, en el centre del poble: assegurances, viatges, telefonia, assessoria jurídica (gratuïta) i atenció al soci. Aquest edifici a més, compta amb altres sales per a reunions i esdeveniments. Se situa en Carrer Trinquet, 4 | 46117 – Bétera (València).

2009

Compromís de qualitat hortofructícola

Per a poder vendre en el mercat, es van traure els certificats: 

Certificat BCR Food

Certificat IFS Food

Certificat Global GAP

2012

Instal·lació Planta fotovoltaica

Posada en marxa de la planta fotovoltaica de venda de 180 kW.

2014

Supermercat

Per poder oferir bons preus i una àmplia varietat de productes, obrim un xàrter de Consum on hi havia la nostra antiga botiga, al Centre La Vereda.

Comoditat

Per a major comoditat, dues vegades a l'any organitzem la ITV mòbil.

2017

Planta fotovoltaica Autoconsum

Posada en marxa de la primera fase de la planta fotovoltaica d'autoconsum de 35 kW.

2018
placas-solares-2018

Posada en marxa de la segona fase de la planta fotovoltaica d'autoconsum de 35 kW.

2019

Posada en marxa de la tercera fase de la planta fotovoltaica d'autoconsum de 35 kW.

Projectes locals, regionals, europeus

GO_Innoland: Gestió Comuna de la Terra

Compromís qualitat

Certificat GRASP

Certificat CAECV, productes transformats, 1r any

Compromís ecològic - Agenda 2030

Línia producció ecològica 1 - mandarina, taronja, magrana i caqui

2020

Compromís qualitat

Certificat CAECV, raïm de taula sense llavors: agost 2020

Línia producció ecològica 2 - raïm

Agricultura de precisió

Plataforma Visual de gestió d'agrícola

2021

Comercialització directa

Canvi de gestió del departament comercial

Esdeveniments, activitats

Fira Organic Food Iberia: setembre 2021

Fira Alicante Gastronómica: setembre 2021

Fira Fruit Attraction: octubre 2021

Esdeveniment Esportiu Mitic Bike: octubre 2021

Fira Gastrónoma Mediterránea: novembre 2021

Esdeveniment Esportiu Egyptian Race: novembre 2021

Projectes locals, regionals, europeus

Zero residus: setembre 2021

2022

Esdeveniments, activitats

Esdeveniment RSC Inclusió “La ruta de la Taronja”: gener 2022

Cercanía

En el seu compromís amb els xicotets agricultors, socis de la cooperativa, es crea la Botiga Online, del camp a la taula, “En la teua taula, patrimoni natural

“En agraïment a tots els membres del Consell Rector que han passat per la Cooperativa i per tots els assoliments aquests anys”

PRODUCCIÓ ECOLÒGICA I SOSTENIBLE
Descobreix el que ens fa diferents. Agricultors de tradició familiar, en el seu afany per produir aliments saborosos, sans i salubres elaborats de manera sostenible per a les futures generacions.
500
AGRICULTORS XICOTETS, FAMILIARS, LOCALS
200
TREBALLADORS
100
FAMÍLIES AGRICULTORES
18000
TN/ANY EN CAPACITAT DE PRODUCCIÓ ANY
EMPRESA 5.0

Secció hortofructícola

La nostra diferència és la perfecta simbiosi entre els valors ètic- socials, la sostenibilitat, la digitalització i la tecnologia amb la nostra ètica i valors empresarials. 

La cooperació i la solidaritat orquestren el nostre camí cap a un nou paradigma on els valors ètics recuperen protagonisme. Tots els membres de la cooperativa gaudeixen del seu treball i tendeixen cap a la co- creació, generant valor per al conjunt.

DEL CAMP A LA TEUA TAULA

Les nostres finques

Les nostres finques agrícoles són centenàries, rústiques, amb encant i d'alt valor mediambiental. Els amants del camp i de la naturalesa, poden visitar les nostres explotacions agrícoles i gaudir del paisatge campestre. 

Se situen en la proximitat de la Calderona i el mediterrani, on es fan patent els microclimes locals de les vessants nord-oest. Un clima en perfecta harmonia amb les nostres explotacions situades en les diferents zones del terme municipal de Bétera, de Marines, de Llíria, de Vilamarxant i de Nàquera

Aquests microclimes locals i la tipologia de les seues terres confereixen a nostra aliments un marcat caràcter de deliciosos sabors, exquisides aromes, únics, autèntics, frescos,  directament del camp.

DES DEL COR DE VALÈNCIA

On estem

L'esforç i cura dels nostres cultius es realitza en les nostres instal·lacions situades en el municipi de Bétera, a la comarca del Camp de Túria, a València, Capital de la Comunitat Valenciana. 

La nostra connexió amb la ciutat de València a 14 km i de la mar Mediterrània a 23 km, ens permet una ràpida comunicació. Perfecta per als enviaments i lliuraments i, d'aquesta manera, poder consumir productes frescos, saborosos i sans.

Les característiques úniques dels nostres cultius hortofructícoles a la nostra comarca, volem donar-les a conéixer a pobles pròxims per al gaudi d'unes fruites i hortalisses de temporada i proximitat.

REDUCCIÓ DE L'IMPACTE MEDIAMBIENTAL

Infraestructures eficients

El canvi climàtic i els gasos d'efecte d'hivernacle és un dels majors desafiaments de la nostra humanitat que amenaça la nostra producció agrícola. El nostre compromís ens ha portat a instal·lar plaques solars en el sostre de la nostra planta sent el nostre objectiu arribar a 100% d'energia renovable per al 2030.

Comptem amb infraestructures eficients:

  • Il·luminació LED
  • Instal·lació frigorífica dotada de variadors de freqüència per a adaptar el consum elèctric a cada moment.
  • Instal·lació d'aigua calenta sanitària amb instal·lació fotovoltáica i acumuladors d'aigua per a vestuaris.
  • Instal·lació fotovoltaica per a producció d'energia elèctrica.
  • 2 línies de producció per al nostre ecològic de mandarina, taronges, magranes i caquis.
CLUB COABE

Publicitat i Màrqueting

Inscriu-te al nostre Club *Coabe i participa !

El nostre objectiu és fer arribar la nostra imatge ecològica i captar l'atenció dels consumidors a través d'una estratègia de comunicació amb la qual posicionar-nos com la marca de fruites i hortalisses de referència en el municipi i a la comarca de Camp del Túria

En les xarxes socials, transmetem al nostre entorn tots els nostres valors, notícies, consells, jocs i continguts virals. Volem acostar-nos al públic i ensenyar el nostre ‘’Món Hortofructícola’’ perquè participen en el treball que fem i s'unisquen al nostre camí per la responsabilitat agrícola. 

La nostra intenció és seguir una línia en la qual imperen els hàbits de vida saludables i sostenibles com és consumir cítrics, fruites i hortalisses, la pràctica d'activitats físiques i esportives, i el respecte pel medi ambient i les persones.

Les nostres marques:

La nostra marca de producte tradicional, sense residus.
DESENVOLUPAMENT AGROECOLÒGIC

Certificats de Qualitat

El nostre model ofereix una carta de compromís completa, integrant els referents d'altres reconegudes iniciatives en certificació de sostenibilitat, de qualitat i de seguretat alimentària. El nostre objectiu és posar en perfecta simbiosi homes i dones amb els ecosistemes i amb la biodiversitat. 

Tots els nostres processos de producció estan certificats i es basen en les normes internacionals.