Gastronomia

Coabe en Mediterrània Gastrònoma

MEDITERRA

El diumenge 7 de novembre, es van obrir les portes de la prestigiosa Mediterrània Gastrònoma, en Fira València, fins al dia 9 de novembre. L’esperada edició, molt diferent a la de 2020 per les restriccions anti-Covid i el context pandèmic, va portar nombroses novetats després d’un dur any per al sector. Allí vam estar nosaltres, tenint la sort des de COABE, juntament amb l’Ajuntament de Bétera i gràcies a la Diputació de València, de participar i col·laborar en l’esdeveniment gastronòmic presentant els nostres productes. 

En Mediterrània Gastrònoma, s’engloba al productor, producte i cuina amb la finalitat de promoure la gastronomia i els productes agroalimentaris mediterranis, unint avantguarda i tradició. L’objectiu és transmetre el coneixement al públic mitjançant fòrums, debats i tallers per a aprendre, afegir valor al producte i productor, i gaudir de la cuina amb la intenció de continuar creixent cap a una forma de vida ecològica i de responsabilitat ambiental.

Tallers, showcooking, degustacions i tastos dels productes d’alta cuina

Aquest mes de novembre, gràcies a la millora de la situació sanitària, Mediterrània Gastrònoma 2021 s’inicia amb més força i amb l’oportunitat, sense riscos, d’habilitar els espais comercials: zona comercial i expositiva. Es recuperen els tallers, showcooking, degustacions i tastos dels productes d’alta cuina a preus assequibles per al sector hostaler i de restauració. 

Des de COABE, col·laborem oferint i exposant el nostre producte de temporada: Mandarines, Taronges, Caquis i Magranes. El tast del producte va tindre una gran i bon acolliment, la qual va cridar l’atenció dels clients i van quedar meravellats per la qualitat i el sabor amb el qual treballem, molt gratificant per al nostre esforç. Durant la jornada, formem part d’un Showcooking, amb el nostre expert cuiner del Restaurant La Volteta (Bétera) preparant diferents receptes de cítrics i orientant l’ús dels nostres productes als espectadors. A més, les bosses de 1kg per 2 euros… i van desaparéixer en qüestió de minuts! Va tindre una gran repercussió entre els joves.

Els nous continguts tractats en l’esdeveniment 2021 estan estretament relacionats amb les metes de COABE. És importantíssim tindre al cap i aplicar en els nostres projectes una relació entre gastronomia i sostenibilitat que implica una cura, qualitat i sabor incomparable amb processos no sostenibles i amb alt índex de pesticides. Les metes de les pròximes edicions són; la projecció de fenòmens culturals i gastronòmics tradicionals, com el nostre ‘’esmorzaret’’ valencià o el ‘’*tardeo’’; així com la projecció internacional, convidant a conéixer els nostres productes gastrònoms a periodistes i *touroperadores internacionals.